Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ - потенциометър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ - потенциометър

Здравейте, може да има някъде във форума подобна тема, обаче нямам нужните нерви да се ровя повече. Преди една седмица се сдобих с Алфа 146 1.9 JTD. Днес, както си карах започна да ми придърпва, аз натискам газта, а тя намаля все едно натискам спирачката, светна ми една интересна лампичка. Отидох при майстор, оказа се че има регистрирана грешка - нещо от сорта на "грешка на педала на газта". Изтри я и лампичката престана да свети. Обаче след около 5 км. пак стана същото. Моля ви, ако някой се е сблъсквал с подобен проблeм да ме светне какво става.
    Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Коя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
    Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от trouble
      Коя "интересна" лампичка ти светна. На инжекцията ли...Може проблема да е в свещи, бензинова помпа, електроника....Моя Фиат така забиваше нос при подаване на газ, ама след смяна на свещи се оправи...

Опааа колега айде чети внимателно де ! става въпрос за дизел все пак

Иначе за колегата с проблема мисля че проблема ти е в потенциометъра на педала ако правилно е направена диагностиката
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
        Първоначално публикувано от trouble

Опааа колега айде чети внимателно де ! става въпрос за дизел все пак

Иначе за колегата с проблема мисля че проблема ти е в потенциометъра на педала ако правилно е направена диагностиката
        Сори колега......Като писах тва бях малко на ракия и бира, опс.....
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Ходих при няколко самозванеца. вече незнам да се смея ли, да плача ли. Единият ми вика нищо й няма на колата, другият - проблема е в потенциометъра /след като аз му казах, че може да е нещо такова/, влезе в един руски сайт и каза, че струва 360 евро, третия се обяснява че колата имала два потенциометъра и трябвало да се замерят, друг - май може да е от дюзите........ Но никой не ми каза това е и толкова струва. Разбрах, че в Русе няма майстори, поне на Алфи. Някой знае ли колко струва въпросния потенциометър, и дали е един или са два, прави ли им се някакво замерване. Абе въобще ако имате някаква информация по темата, ви моля да пишете.
          Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Comment

Е не казвай че няма разбиращи хора в Русе от АЛФА. Пък и не виждам защо се разграничава алфа от другите марки. То един човек или разбира от коли или не разбира. Оправдания от рода "господи това е алфа" са доста смешни.
            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
            sigpic

Comment

Незнам защо, ама ми се струва че не им харесват особено, защото всички ми обясняват, че там работите били много сложни. Ако знаеш някой компетентен пиши.
              Alfa Romeo 146 1.9 JTD

Comment

Working...
              X